Maylo hinkt -> ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Donderdagmiddag merkte ik in de tuin dat Maylo opeens zijn links achterpoot omhoog hield (van voren gezien bij hem). Hmmm hij doet dat soms wel eens als het ergens vies is. Maar hij hinkte er ook mee een stukje en toen zette hij hem neer en was het weer goed.

 

Vrijdag merkte ik dat hij dit wat vaker deed en dat hij niet goed kon zitten op commando of liggen (poten onder zijn lichaam), want hij had er last van. Hij was die dag ook vrij slaperig en heeft zo wat de hele dag in de mand gelegen. Als hij er op uit moest, was hij vrolijk maar eenmaal thuis plofte hij de mand in. 

 

Gisteren zag ik ook dat hij moeite had met opstaan en dat hij, nadat hij was opgestaan de poot omhoog hield hinkte en probeerde te strekken. Als hij dat gedaan had kon hij weer normaal lopen met die poot. Maar nog steeds moeite met opstaan, niet willen zitten of liggen waarbij zij poten onder zijn lichaam dan is. Als hij ligt kiest hij echt bewust ervoor om zijn poten naast zijn lichaam te leggen.

 

Gisteravond was het het ergst, hij was aan het stoeien met mijn zus en viel bijna van de bank. Dus mijn zus grijpt hem vast, zodat hij er niet vanaf viel. Weer hinkte hij met die poot en ik moest het echt los masseren en na 10 min ging hij er weer opstaan.

 

Rennen, lopen, springen of sprinten doet hij gewoon, soms heeft hij er daarna last van en hinkt hij en je ziet hem dan die poot proberen te strekken. Duurt meestal nog geen minuut, alleen gister avond leek het hem gewoon niet te lukken zonder mijn hulp. Ik mag gewoon aan zijn poot komen, heb ook alles gecontroleerd op wondjes maar niks te vinden. Ook niet tussen zijn voetzool. Merkte wel net dat toen ik ter hoogte van zijn dijbeen zat en daarvoor in wat harder kneep dat hij dat niet prettig vond.

 

Voor de rest piept hij niet, eet hij normaal, ontlasting is normaal en hij heeft gister zelfs nog een sprintje achter de kat gemaakt...die ik te laat zag. En kwam daarna heel blij uit de struiken gelopen van 'Kijk eens vrouwtje!!! wat ik voor je heb weggejaagd'. (kat is er goed vanaf gekomen was sneller dan Maylo en een stuk slimmer)

 

We willen het vandaag nog even aankijken i.v.m weekend maar als het morgen niet beter is ga ik sowieso de DA bellen. Maar wat kan het zijn? Ik dacht eerst aan Patella Luxatie maar hij maakt niet dat typische hinken tijdens het lopen of rennen. Het is echt erna. Hij loopt wel een stuk stijver aan die poot, nu loopt Maylo sowieso heel erg statisch wat best kenmerkend is voor het ras. Maar met die linkerpoot loopt hij wel erg stijf.

 

We dachten ook al aan een verstuiking, maar meestal is dat bij hem na 1-2 dagen weer goed. En hij heeft niet echt iets raars  gedaan...hij rent veel en maakt vaker wel tijdens het rennen onverwachte bewegingen maar niks is opgevallen van ongemak op dat moment.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Misschien een spiertje verrekt of kramp?
Ik zou toch even naar de da gaan om iets anders uit te sluiten.

Beterschap voor de kleine maylo

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Heb je goed tussen de kussentjes gekeken? De poot, nagels? Kijk goed of je met je blote oog kan zien of je hond een wondje heeft of nageltje gebroken ofzo.

Heel veel beterschap en anders morgen naar de da.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Misschien een spiertje verrekt of kramp?
Ik zou toch even naar de da gaan om iets anders uit te sluiten.

Beterschap voor de kleine maylo "

 

Daar denk ik ook aan en bedankt :D

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Heb je goed tussen de kussentjes gekeken? De poot, nagels? Kijk goed of je met je blote oog kan zien of je hond een wondje heeft of nageltje gebroken ofzo.
Heel veel beterschap en anders morgen naar de da. "

 

Jep allemaal gecheckt, goed tussen de kussentjes gekeken maar helemaal niks te zien. Ook geen nageltjes afgebroken of verwond.

 

bedankt :D

Volgende forumvraag: Wond of iets anders ???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^